ДПУ: За результатами перевірок із відшкодування ПДВ у 2010 р. порушено 223 кримінальних справи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПУ: За результатами перевірок із відшкодування ПДВ у 2010 р. порушено 223 кримінальних справи

Казна та Політика
536
Всього в поточному році за результатами проведених перевірок з питань дотримання вимог законодавства при адмініструванні і відшкодуванні ПДВ органами прокуратури порушено 223 кримінальні справи зі збитками 93,4 млн грн., повідомляє прес-служба ДПУ.
З обвинувальним висновком до суду направлено 112 кримінальних справ зі збитком 41,7 млн грн. Під час досудового слідства відшкодовано 8,5 млн грн., ще на 13,7 млн грн. накладений арешт на майно обвинувачених.
За цей період у вказаній сфері задоволено позовів прокурорів на 218 млн грн. Крім того, за участю прокурора судами розглянуто 288 справ зі стягнення і відшкодування ПДВ, порушених за позовами інших осіб. За результатами розгляду цих справ попереджено ненадходження до бюджету або стягнення з держави коштів на суму 275 млн грн.
Виявлено порушення в діяльності працівників податкової служби під час адміністрування і відшкодування ПДВ. Посадові особи ДПА у Волинській обл. внесли недостовірні відомості до акту перевірки приватного підприємства. Унаслідок таких дій підприємству недонараховано 1,3 млн грн. ПДВ. Прокуратурою області порушена кримінальна справа за фактом здійснення посадовими особами ДПА у Волинській обл. злочинів, передбачених ч.3 ст.364, ч.2 ст.366 КК України. У справі продовжується досудове слідство.
За аналогіними фактами кримінальні справи порушені прокурорами Донецької, Житомирської, Запорізької та Полтавської обл.
Нагадаємо, 7 жовтня ц.р. "Коммерсант-Украина" повідомляв, що загальна заборгованість із відшкодування ПДВ досягає 20 млрд грн., а перевірена заборгованість - 9,1 млрд грн.
6 жовтня глава Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Олександр Папаіка заявив, що заборгованість із ПДВ складає 2,9 млрд грн.
За словами заступника міністра фінансів Тетяни Єфименко, до 1 вересня загальний борг із відшкодування ПДВ складав 44,8 млрд грн. Підприємствам, за інформацією Єфименко, минулого місяця відшкодовано 20 млрд грн.: 16,2 млрд грн. - у вигляді облігацій і 3,8 млрд грн. - безготівковим платежем.
Нагадаємо також, що 8 жовтня ц.р. гендиректор "АрселорМіттал Кривий Ріг" Рінат Старков стверджував, що комбінат фактично безпроцентно позичив державі майже 4,8 млрд грн.
За словами Старкова, якщо скласти суму неповерненого комбінату ПДВ і суму сплачених ним наперед податків, виходить близько 4,8 млрд грн.
При цьому Старков уточнив, що приблизно половину заборгованості із ПДВ (на травень 2010 р. вона складала 3,5 млрд грн.) "АрселорМіттал Кривий Ріг оформив ПДВ-облігаціями.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас