Точка зору: До кінця року Україна не дорахується близько мільйона дрібних підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: До кінця року Україна не дорахується близько мільйона дрібних підприємців

1126
До кінця року Україна не дорахується близько мільйона дрібних підприємців, тому що ця категорія підприємців, яка сплачують єдиний податок, відмовиться платити додаткові кошти до Пенсійного фонду і буде масово закривати свої бізнеси, вважає голова Інституту підтримки регуляторної реформи в Україні Володимир Дорош.
"До середини жовтня вони мають сплатити державі ці додаткові пенсійні внески за цілий квартал, що становить майже тисячу гривень. Не кожен дрібний підприємець за нинішніх умов може це зробити. Також вимушені обов'язкові платежі до пенсійного фонду призведуть до тінізації малого бізнесу в Україні, а це спричинить суттєве скорочення робочих місць і зменшення надходжень до державного бюджету", - вважає експерт.
Він додає, що мотивів платити додаткові відрахування до Пенсійного фонду у підприємців з єдиним податком немає, вийшовши на пенсію, вони отримають за це лише 30 грн надбавки.
"Крім цього, законодавці вимагають обов'язково сплачувати додаткові внески і від пенсіонерів, які мають свій бізнес. Також люди, які по основному місцю роботи платять відрахування і є підприємцями, теж змушені платити ще раз. Цікаво, їм що потім подвійну пенсію платитимуть?", - резюмує голова Інституту підтримки регуляторної реформи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас