Янукович дав команду рятувати Угорщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович дав команду рятувати Угорщину

510
Через екологічну катастрофу, яка сталася в Угорщині, Президент Віктор Янукович дав уряду кілька доручень. Про це повідомили в прес-службі глави держави.
Зокрема, Янукович доручив прем'єр-міністрові Миколі Азарову, та в.о. міністра із питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайлу Болотських, Міністрові охорони природного довкілля Миколі Злочевському, голові Закарпатської обласної державної адміністрації Олександру Ледіді оперативно визначитися з видами, формами і об'ємами практичної допомоги, яка може бути надана угорській стороні.
Президент України дав доручення міністрові закордонних справ Костянтину Грищенку відносно взаємодії міністерств і відомств України з відповідними урядовими структурами Угорської Республіки в рамках надання допомоги.
Голові Державної митної служби Ігорю Калетнику і Главі Державної прикордонної служби Миколі Литвину В.Янукович доручив забезпечити безперешкодний перетин державного і митного кордонів України особами, вантажами, транспортними і технічними засобами, які прямують в рамках надання допомоги Угорській Республіці.
Крім того, Президент дав доручення уряду підсилити моніторинг стану води на українській ділянці р. Дунай, прийняти вичерпні заходи захисту населення і об'єктів життєзабезпечення при можливому виникненні надзвичайної ситуації на території України.
Крім того доручено забезпечити перевірку стану екологічно небезпечних об'єктів України і прийняти невідкладні заходи відносно недопущення надзвичайних ситуацій.
Як повідомлялося раніше, через 14 діб токсичні речовини з угорського заводу можуть потрапити в українську ділянку річки Дунай поблизу міста Рені Одеської області.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас