Політики створили рух "Повернемо гроші Лазаренка в Україну" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політики створили рух "Повернемо гроші Лазаренка в Україну"

182
Представники кількох політичних сил створили громадський рух "Повернемо гроші Лазаренка до України". Про це заявив колишній заступник генерального прокурора України, один з керівників Всеукраїнської громадської організації "Сила і честь" Микола Обіход.
За його словами, сьогодні Україна практично самоусунулася від участі в судовому процесі "США проти активів Лазаренка", що їй загрожує втратою можливості повернення незаконно отриманих грошей екс-прем'єра-міністра.
"Ми вважаємо, що якщо державні органи не виконують своїх прямих функції, то необхідно спонукати їх це робити за допомогою громадськості. Ми виконуватимемо свою роботу гласно і публічно, об'єднаємо нашим рухом всіх небайдужих в досягненні цієї мети повернути народні гроші народові України", - сказав Обіход.
В контексті сказаного він нагадав, що сьогодні в США продовжується судовий процес про конфіскацію в Лазаренка заарештованих на його рахівницях 280 мільйонів доларів.
За словами Обіхода, в даному процесі Департамент юстиції США від імені американського уряду "прямо і офіційно називає Юлію Тимошенко співучасницею Лазаренка, яка перерахувала більше 160 мільйонів доларів".
"В роки "помаранчевої" влади українські чиновники умисно пропустили терміни для подання до американського суду претензії України на ці гроші, окрім того, і сьогодні спостерігається з боку Генеральної прокуратури України явне ухилення із відміни незаконних рішень про припинення кримінальних справ про дачу Тимошенко хабарів Лазаренку.
В свою чергу депутат Верховної Ради від Партії регіонів Юрій Болдарєв повідомив, що недавно ним був поданий запит до Верховного суду України з проханням підтвердити, чи була Тимошенко реабілітована за звинуваченнями, висунутими їй Генпрокуратурою в 2000-2005 роках у справі Лазаренка.
"Наскільки мені відомо, такого рішення не було, але з суду прийшла відповідь, що дана інформація не буде надана, оскільки я не є стороною в цьому процесі. У зв'язку з цим я готую відповідне звернення в прокуратуру як до однієї зі сторін процесу", - сказав Болдарев
Продовжуючи тему, народний депутат від Компартії України Олександр Голуб зазначив, що ініціатори вищеназваного руху не ставлять собі за мету "садити на лаву підсудних Юлію Володимирівну Тимошенко".
На його переконання, цю процедуру повинні будуть зробити за наявності прямих підстав відповідні правоохоронні органи.
"Наше завдання спонукати їх до того, аби у нас закон отримав підтримку на рівні правоохоронних органів і держави", - сказав Голуб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас