Після звільнень у МВС міліціонерам підвищать зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після звільнень у МВС міліціонерам підвищать зарплату

1472
Всім працівникам міліції мінімум на тисячу гривень буде підвищена зарплата. Про це в інтерв'ю газеті "Факти" заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.
За словами міністра, таку надбавку зможе забезпечити, перш за все, скорочення штату співробітників МВС.
За словами Могильова, на даний момент чисельність міліції складає трохи більше 295 тисяч осіб. Серед них 142 тисячі співробітників, що безпосередньо займаються боротьбою зі злочинністю. До їх числа входять всі патрульні служби, ДАІ, дозвільна система, оперативні і технічні служби, служба зовнішнього спостереження, дільничні інспектори та їх керівники. Ще 35 тисяч - це Держслужба охорони, яка знаходиться на самофінансуванні і сама себе забезпечує.
"Крім того, 118 тисяч співробітників МВС працюють в підрозділах, що забезпечують роботу перших 142 тисяч. Погодьтесь, це ненормальна пропорція. Швидше, навіть диспропорція. Згадані 118 тисяч зайнято, в основному, в управлінському апараті, який контролює роботу "низовиків" і вимагає від них різного роду звітності. На сучасному етапі країна не може нести такий тягар. Тому скорочення торкнеться наступних підрозділів: Господарського управління, інформаційних центрів, кадровиків і так далі. Цей апарат, я вважаю, роздутий. Адже якщо ми хочемо мати нормальну міліцію, вона повинна отримувати нормальну заробітну плату. Ось за рахунок скорочення управлінського апарату, зменшення паперообігу, зайвій заорганізованості ми вивільнимо гроші з фонду заробітної плати, які підуть на доплати тим, хто залишиться", - розповів Могильов.
За його словами, чисельність МВС потрібно доводити до оптимальної, тобто до 200 тисяч.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас