Експерт: Введення п'ятивідсоткового податку не вплине на депозитні ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Введення п'ятивідсоткового податку не вплине на депозитні ставки

Кредит&Депозит
566
Введення п'ятивідсоткового податку на прибуток з депозитів не вплине на цінову політику банків і не позначиться на розмірі ставок - заявляють експерти. На їх думку, в цьому немає потреби, адже у вкладників і так сьогодні немає рівноцінної альтернативи депозитам.
Експерти не чекають підвищення відсоткових ставок із депозитів через введення 5%-го податку. "Введення п'ятивідсоткового податку - ця політика, яка, як і останні ринкові вартості, регулюється за допомогою попиту і пропозиції", - пояснює Анатолій Ночвай, директор департаменту підтримки продажів роздрібних продуктів і координації мережі "VAB Банку".
"В першу чергу свою цінову політику кожен з учасників ринку формуватиме виходячи з власних показників діяльності, і тому вплив введення оподаткування буде мінімальним", - продовжує Віталій Вербовий, директор департаменту депозитів Плюс Банку. Банки не змінюватимуть цінову політику, а намагатимуться переналаштуватись на роботу в нових умовах.
"Процес буде на макрорівні в масштабах всієї банківської системи, просто багато банків почнуть вчити свій обслуговуючий персонал правильно працювати із вкладниками, розроблять мовні модулі, підрядкові програми для можливості розрахунку прогнозованих сум і так далі", - прогнозує Петро Зозуля, заступник начальника департаменту із індивідуального бізнесу Укрбізнесбанку.
Експерти вважають, що у вкладників просто не буде вибору, окрім як прийняти нові реалії. "Депозити залишаються найбільш високодоходними з можливих інвестицій, які схильні до мінімальних ризиків. Гідн альтернативи депозитам на сьогодні для вкладника немає", - зазначає Анатолій Ночвай.
Втім, Валентина Єременко, начальник відділу розвитку вкладних програм банку "Хрещатик" (Киев) , не виключає, що для компенсації втрат вкладників "із окремих програм банки все ж можуть корегувати свою цінову політику".
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас