Італійські вчені створили "еліксир життя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійські вчені створили "еліксир життя"

101
Італійські вчені створили так званий "еліксир життя" - коктейль з цінних амінокислот, який збільшує тривалість життя лабораторних мишей на 12 відсотків. Для людини це означає десять додаткових років життя, пише газета Metro. Особливе це відкриття може допомогти літнім і хворим людям.
Дане дослідження провели співробітники Міланського університету. Вони з'єднали разом три амінокислоти - лейцин, ізолейцин і валін, і почали додавати цю суміш до питної води лабораторним мишам. В результаті середня тривалість життя тварин склала 869 днів - відносно 774 днів у гризунів з контрольної групи.
Вчені також виявили, що у мишей не тільки збільшилася тривалість життя, в їх організмі відбулися і інші зміни. Зокрема, зросла кількість енергії, що отримують клітини, зменшився збиток, який завдають організму небезпечні молекули, що називаються вільними радикалами. Миші, що приймали "еліксир життя", також стали енергійнішими, у них покращала мускульна координація, заявляє керівник дослідження, доктор Ензо Нісолі.
"Ми отримали перше свідоцтво того, що коктейль із амінокислот може збільшувати тривалість життя у мишей", - сказав учений. Проте дослідники вважають, що "еліксир життя" може бути корисний також і для людей - особливо, для літніх людей або ж страждаючих від проблем із серцем, хронічних легеневих та інших хвороб, у яких спостерігається падіння рівня життєвої енергії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас