У Киргизії вилучено векселі на суму більшу, ніж зовнішній борг країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Киргизії вилучено векселі на суму більшу, ніж зовнішній борг країни

Казна та Політика
608
Генеральна прокуратура Киргизії вилучила у бізнесмена векселі на суму, що в півтора рази перевищує зовнішній державний борг країни, повідомили в прес-службі Генпрокуратури республіки.
"7 жовтня, в одному з комерційних банків Генпрокуратура здійснила виїмку документів, під час якої були виявлені і вилучені векселі в кількості 380 штук на загальну суму 3 млрд 780 млн доларів", - повідомили в прес-службі відомства.
За її даними, цінні папери здали до Національного банку республіки на тимчасове зберігання.
Векселя були знайдені і вилучені в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактами "корупції і зловживання службовим становищем з боку окремих посадових осіб ряду комерційних банків", - пояснили в Генпрокуратурі.
За даними Генпрокуратури, векселі належали генеральному директорові однієї з фірм, ім'я якого не називається на користь слідства. Власник векселів затриманий.
"За цим фактом порушена кримінальна справа за статтею "Легалізація і відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом, і контрабанда". В даний час проводяться слідчі дії зі з'ясування походження законності виявлених векселів", - повідомили в Генпрокуратурі.
Зовнішній борг Киргизії в даний час складає близько $2 млрд 500 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас