Науковці встановили строк придатності британського почуття гумору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Науковці встановили строк придатності британського почуття гумору

51
Науковці з університету Гламоргана з'ясували, в якому віці почуття гумору жителів Великобританії зменшується. Як пише The Daily Telegraph, бажання жартувати, сміятися і веселитися зникає, коли людині виповнюється 52 роки.
Під час дослідження, присвяченого почуттю гумору, фахівці з'ясували, що здатність з посмішкою дивитися на навколишній світ безпосередньо залежить від віку. Так, британські діти сміються до 300 разів на день, тоді як підлітки до 19 років сміються не частіше шести разів на день. Після 20 років британці в середньому сміються чотири рази протягом дня.
Однак до 30 років почуття гумору британців трохи зростає, і вони починають веселитися по п'ять разів на день. Цей показник пов'язаний з тим, що до цього віку більшість жителів Великобританії народжують дітей, які сприяють відновленню відчуття гумору.
Тим не менше, після 40 років британці сміються і жартують все менше і менше. Більшість із них стають похмурими, неспокійними і дратівливими (з'ясувалося, що чоловіки старше 60 років в середньому в чотири рази дратівливіші своїх ровесниць). Літні британці проводять по 1 годині і 41 хвилині в день, турбуючись про свої заощадження і здоров'я, і забувають про жарти і веселість.
"Важливо пам'ятати, що сміх позитивно впливає на людей: якщо ми хоч трохи сміємось протягом дня, це допоможе нам впоратись зі стресом", - зазначила представниця університету Гламоргана, яка займалась дослідженням гумору.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас