Найбільші шведські банки вирішили об'єднатись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші шведські банки вирішили об'єднатись

405
Найбільші шведські банки SEB і Swedbank влітку 2010 року почали переговори про злиття, які до цих пір продовжуються. Про це пише портал Local із посиланням на дані шведських ЗМІ. На злиття з Swedbank претендує також і скандинавська фінансова організація Nordea.
Інформація про переговори, що з'явилася в шведських ЗМІ, не є офіційною. У прес-службі Swedbank вже назвали її чутками і спростували. За словами представників банку, Swedbank не веде переговорів ні з SEB, ні з іншими фінансовими організаціями. У SEB також заявили, що не коментують чутки. Про це повідомляє агентство Dow Jones.
Вперше чутки про злиття найбільших шведських банків з'явилися в ЗМІ в 2001 році. Газети пишуть про об'єднання фінансових організацій регулярно. Це призводить до значного зростання акцій банків: наприклад, цінні папери Swedbank за 2009 рік подорожчали на 55 відсотків. Для порівняння, стокгольмський фондовий індекс підріс за 12 місяців на 21 відсоток.
Swedbank - одна з найбільших фінансових організацій не лише Швеції, але і всієї Північної Європи. У Росії цей банк став відомий після 2005 року, коли він купив невеликий регіональний банк "Квест" і став активно його розвивати. Зараз Swedbank працює в декількох містах Росії, у тому числі Санкт-Петербурзі, Калінінграді, Краснодарі і Москві.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас