Єдиний податок для підприємств, які працюють не за місцем реєстрації, зменшать до 600 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиний податок для підприємств, які працюють не за місцем реєстрації, зменшать до 600 гривень

Казна та Політика
3169
Ставка єдиного податку для підприємців, які здійснюють господарську діяльність не за місцем державної реєстрації або на всій території України, буде зменшена з 1500 грн. до 600 грн. Таку зміну ініціювала робоча група, яка працює над Податковим кодексом, повідомили в прес-службі Держкомпідприємництва.
"Перед другим читанням Податкового кодексу робоча група аналізує всі пункти цього документа. Дану норму, яка встановлює ставку єдиного податку для підприємців, які працюють не за місцем реєстрації, на рівні 1500 грн., визнали несправедливою. Для них єдиний податок буде знижений до 600 грн.", - заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, який працює у складі робочої групи.
За інформацією Бродського, ця поправка вже погоджена з парламентським Комітетом з питань податкової і митної політики.
Нагадаємо, в проекті Податкового кодексу була введена норма, яка підвищувала податки для громадян, які оплачують їх за спрощеною системою, залежно від того, де вони ведуть свій бізнес. Так, в статті 294.8 кодексу вказано, що "фізичні особи, які ведуть господарську діяльність не за місцем державної реєстрації або по всій території України, отримують одне свідоцтво платника податків і платять податок за ставкою 1500 грн. з розрахунку на календарний місяць".
Проект Податкового кодексу України було прийнято Верховною Радою в першому читанні 7 жовтня 2010.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас