Мінфін: Рівень інфляції може зрости до 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Рівень інфляції може зрости до 10%

Казна та Політика
578
Рівень інфляції в Україні за підсумками поточного року може зрости до 10%. Таку думку на брифінгу висловив заступник міністра фінансів України Сергій Рибак.
"Той інфляційний стрибок, який вже пройшов, я думаю, він був найстійкіший. Це, звичайно, і тарифна політика, звичайно, вплинули і, на наш погляд, позитивні фактори. Наприклад, з нашої точки зору, підвищення акцизів на лікеро-горілчані і тютюнові вироби... це позитивно для здоров'я людей, але це звичайно змінило цінову характеристику в цих групах товарів", - заявив С.Рибак.
За його словами, Мінфін не очікує більше цінових коливань до кінця року. "Тому ми в 10-відсотковий рівень повинні вкластися", - запевнив С.Рибак.
Крім того, він відзначив, що на стрімке подорожчання товарів в Україні вплинули не тільки об'єктивні фактори, але й факти діяльності низки суб'єктів господарювання, яким дає свою оцінку Антимонопольний комітет України.
Нагадаємо, за повідомленням Держкомстату, в Україні у вересні ц.р. індекс споживчих цін щодо показників серпня виріс на 2,9%. Ціни на продукти харчування збільшилися на 4,4%, ціни на алкогольні напої і тютюнові вироби виросли на 5,5%, ціни на одяг і взуття - виросли на 0,4%. Житло, вода, електроенергія, газ і інші види палива подорожчали на 0,2%, предмети побутового вжитку, побутова техніка подорожчали на 0,2%. Ціни на послуги зв'язку у вересні зменшилися на 0,2%.
Індекс споживчих цін у вересні 2010 р. до грудня 2009 р. становить 7,4%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас