Грузія посилила покарання за кібер-злочини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія посилила покарання за кібер-злочини

96
В Грузії набувають чинності затверджені парламентом нові статті Кримінального кодексу, що посилюють законодавчі норми відносно злочинів у кіберпросторі.
Як повідомили в міністерстві юстиції республіки, кримінальна відповідальність за кібер-злочин віднині поширюватиметься не лише на фізичних осіб, але і на юридичних осіб, що передбачає позбавлення їх права на діяльність, штраф або конфіскацію майна, аж до ліквідації підприємства.
"Кримінальним злочином вважатиметься вхід без дозволу в чужу комп'ютерну систему будь-яким способом, у тому числі за допомогою пароля, і ознайомлення з приватного листування", - сказав співрозмовник агентства.
Зокрема, зазначив він, категорично забороняється без відповідного дозволу створювати, зберігати, продавати або поширювати комп'ютерну програму для знайомства з приватною розмовою, пароль, код доступу або інші дані для входу в комп'ютерну систему.
"Незаконне використання або поширення записів приватного листування, отриманих технічними засобами інформації, або комп'ютерних даних каратиметься позбавленням волі строком до трьох років", - підкреслив представник Мін'юсту.
За результатами дослідження, яке провели в 2009 році аналітична компанія IDC і асоціація Business Software Alliance (BSA), Грузія увійшла до трійки держав з найвищим рівнем програмного забезпечення піратського виробництва. Дослідження показали, що на піратські програми в Грузії доводиться 90%. Цей показник вище лише в Зімбабве і Молдаві. При цьому втрати виробників програмного забезпечення персональних комп'ютерів за минулий рік склали $272 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас