Ціни на чай можуть зрости у зв'язку зі зменшенням виробництва в Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на чай можуть зрости у зв'язку зі зменшенням виробництва в Індії

Аграрний ринок
171
Ціни на чай в Індії, що займає друге місце в світі з його виробництва після Китаю, і на світових ринках можуть зрости через подорожчання робочої сили і навали шкідників в штаті Ассам, де вирощується половина індійського чаю.
До березня-квітня 2011 року дефіцит пропозиції чаю може досягти 100 тис. тонн в порівнянні з 60 тис. тонн цього року, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на прогноз галузевої організації Tea Board of India.
Вартість чаю в Індії вже зросла на 10-11% в Індії, зазначив керуючий директор McLeod and Cayshree Tea & Industries Ltd. Адітья Кайтан.
Дефіцит пропозиції чаю на світових ринках дещо компенсується за рахунок зростання виробництва в Кенії і на Шрі-Ланці, проте Індії це не допоможе, оскільки в країні діє 100%-й податок на імпорт чаю.
Кенія - світовий лідер із виробництва чорного чаю - збільшить випуск чаю на 11% цього року - до 350 тис. тонн, прогнозують аналітики.
Урожай чаю на Шрі-Ланці збільшився на 21%, до 221,3 тис. тонн в січні-вересні.
Індія скоротила виробництво чаю в січні-серпні на 1,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 584,9 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас