S&P присвоїло General Motors "сміттєвий" рейтинг "ВВ-" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P присвоїло General Motors "сміттєвий" рейтинг "ВВ-"

Казна та Політика
365
Рейтингова служба Standard & Poor's в четвер присвоїла американському автоконцерну General Motors Co. (GM) "сміттєвий" корпоративний рейтинг "ВВ-", який на три рівні нижчий від інвестиційного рівня.
Як сказано в повідомленні агентства, прогноз рейтингу "стабільний".
S&P пояснює рівень рейтингу тим, що базові ризики для діяльності GM залишаються високими, незважаючи на очікуване збереження прибутковості.
"Ми вважаємо, що автомобільний бізнес компанії в Північній Америці залишиться прибутковим, якщо продажі легкових автомобілів у США збережуться на поточному рівні або вище від нього (тобто вище 11 млн автомашин в річному вираженні)", - відзначив аналітик S&P Роберт Шульц.
В той же час кредитний рейтинг GM кращий, ніж в Ford Motor Co. - єдиного американського автоконцерну, який минулого року уникнув банкрутства. Раніше S&P присвоїло Ford рейтинг "В+" з "позитивним" прогнозом.
Рейтинг GM був присвоєний у зв'язку з розділенням старої корпорації на дві частини після банкрутства.
GM подала заяву про реорганізацію відповідно до глави 11 закону про банкрутство США 1 червня 2009 року. Через п'ять тижнів виробничі активи автоконцерну були передані новій компанії, що зберегла колишню назву, тоді як для інших активів і зобов'язань була створена Motors Liquidation Co.
Банкрутство GM пройшло під контролем держави, уряду США належить 61% акцій концерну. У серпні GM звернулася до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США по дозвіл на проведення IPO, яке, як очікується, відбудеться найближчими місяцями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас