Будинки киян почнуть опалювати лише з понеділка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будинки киян почнуть опалювати лише з понеділка

Енергетика
154
Житлові будинки киян почнуть підключати до тепла лише з 11 жовтня.
Про це говориться у переданому УНІАН повідомленні “Київенерго”.
“За затвердженим графіком, теплопостачання житлового фонду столиці починається 11 жовтня. Всього потрібно підключити до теплоносія 9 тис. 541 житловий будинок Києва”, - відзначили в компанії.
разом з тим, за даними прес-служби “Київенерго”, за станом на сьогоднішній ранок підключені всі 9 пологових будинків столиці, 203 корпуси стаціонарних лікарень - 93,1% плану, 366 дитячих садків - 72,2%. В цілому, компанія вже підключила 923 споживачі (юридичних особи), що складає 5,8% загального плану.
В першу чергу тепло подається об'єктам соціальної сфери. Окрім пологових будинків, стаціонарних лікарень і дитсадків, теплом вже забезпечено 209 шкіл (40,7% плану), 7 учбових закладів (2,1% плану), 8 адміністративних будівель (0,2% від плану) і тому подібне.
"Работа йде за графіком. Теплом вже забезпечені майже всі заклади соціальної сфери. Ми навіть випереджаємо графік підключення, і готуємося до подачі тепла житловим будинкам. Проте якість теплопостачання квартир киян багато в чому залежатиме від готовності до опалювального сезону житлово-експлуатаційних організацій, які є власниками внутрішньобудинкових мереж і відповідають за їх стан. Адже якість теплоносія можна удвічі погіршитись саме через незадовільний стан мереж будинків", - зазначив перший заступник технічного директора - головний інженер АК "Київенерго" Юрій Гладишев.
Як раніше повідомляв голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський, компанія технічно повністю готова до нового опалювального сезону, який і розпочався 4 жовтня згідно із затвердженим графіком. Проте залишається кілька чинників, які викликають стурбованість. Це - забезпеченість компанії паливом (питання доки вирішується), неякісна готовність внутрішньобудинкових систем споживачів до прийому теплоносія. Негативним чинником опалювального сезону є загальний незадовільний стан тепломереж столиці, більше половини з яких працює понад нормативний термін і потребує модернізації з боку власника - київської влади, а також заборгованість споживачів перед компанією за теплоенергію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас