Початок опалювального сезону у Запоріжжі під загрозою зриву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Початок опалювального сезону у Запоріжжі під загрозою зриву

Енергетика
269
Запоріжжя на сьогоднішній день ще не отримало повноцінних лімітів на газ від ДК "Газ України". Про це повідомила начальник відділу лімітів газопостачання ВАТ "Запоріжгаз" Ольга Крутько.
"Ліміти газу отримали лише деякі запорізькі організації із системами індивідуального опалювання, які не мають газових боргів", - повідомила Крутько.
Вона зазначила, що концерн "Міські тепломережі" доки не отримав лімітів газу для опалювання. Місцеві газові магістралі опломбовані. Така ситуація в місті склалась через борги перед газопостачальником. Крім того, саме зараз укладаються договори на постачання газу.
Як повідомили в концерні "Міські тепломережі", і Запоріжжі почалося підключення до опалення соціальної сфери. В середу перше тепло пішло в деякі лікарні і пологові будинки.
"Дитячі садки і школи Запоріжжя доки не підключені до тепла, хоча технічно до опалювального сезону готові. Опалювання дитячих установ зазвичай починається після отримання документів, які підтверджують фінансування", - розповіли в прес-службі концерну.
За словами фахівця прес-служби концерну "Міські тепломережі" Наталі Логвіненко, "для опалення соціальної сфери місто планує використовувати теплову енергію запорізьких підприємств, тому до лімітів ДК "Газ України" ці об'єкти не прив'язані".
Коли ж стартує опалювальний сезон в житловому секторі Запоріжжя доки не відомо, борги населення за газ перевищують 140 млн грн., зазначили в прес-службі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас