Японія не збирається брати участь у валютних перегонах на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія не збирається брати участь у валютних перегонах на валютному ринку

Казна та Політика
168
Японія не збирається всіма заходами ослабляти курс єни, аби підвищити конкурентоспроможність своїх товарів на світовому ринку, втручання уряду у валютні торги буде направлено лише на заборону надмірних коливань валютних курсів, заявив заступник міністра фінансів країни Фуміхіко Ігарасі.
"В наші наміри не входить брати участь у перегонах із валютної девальвації в державних інтересах, - цитує виступ Ф.Ігарасі агентство Bloomberg. - Але ми можемо проводити операції із вирівнювання надмірно волатильних коливань, це допускається".
Під час торгів в середу і четвер єна відновила максимум за 15 років в парі з доларом, перевищивши той рівень, на якому уряд Японії провів інтервенцію на валютному ринку у вересні.
Фінрегулятори країн "групи семи" обговорять зміни валютних курсів на зустрічі у Вашингтоні в цю п'ятницю.
Валютні війни між найбільшими країнами можуть зруйнувати відновлення світової економіки, заявив агентству Bloomberg головний економіст Міжнародного валютного фонду Олівьє Бланшар.
Єна подорожчала на 12% цього року і з ранку в четвер досягла 82,89 за долар. Під час інтервенції 15 вересня Японія викинула на ринок більше 2 трлн єн ($24 млрд), що тимчасово припинило зростання нацвалюти, але єна відновила зростання протягом трьох тижнів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас