Експерти: Стан економіки США буде "дуже поганим" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Стан економіки США буде "дуже поганим"

1849
Стан американської економіки в найближчі шість-дев'ять місяців буде "помірно поганим" або "дуже поганим", а спроби Федрезерву стимулювати економіку країни за рахунок збільшення обсягу держоблігацій, що викупляються з ринку, матимуть обмежений ефект, вважають аналітики Goldman Sachs Group Inc., думку яких наводить агентство Bloomberg.
"На нашу думку, є два основні сценарії, - наводить агентство слова зі звіту аналітиків на чолі із старшим економістом по США Goldman Sachs Жана Хатзіуса. - Помірно поганий сценарій має на увазі зростання економіки до середини наступного року на 1,5-2% і помірне зростання безробіття до 10%, а при дуже поганому сценарії економіка знов впаде в рецесію". Шанси другої хвилі кризи в США Хатзіус оцінює в 25-30%, що вище за прогноз, зроблений ним на початку поточного року, коли ця вірогідність складала, на його думку, 15-20%.
При цьому Хатзіус не впевнений, що навіть в разі початку чергового етапу валютного стимулювання з боку ФРС, це матиме значний ефект для економіки США.
"Вони (ФРС - ред.) мають намір зробити дуже багато, але, ймовірно, цього буде недостатньо, - заявив Хатзіус. - Регулятори, відповідальні за проведення монетарної політики, будуть обережні в своїх діях".
На думку економіста, додатковий трильйон доларів, направлений на викуп з ринку держоблігацій і інших активів, можливо, допоможе знизити довгострокові ставки приблизно на 0,25 відсоткового пункту, що дозволить додати "декілька десятих до темпу зростання ВВП".
ФРС під час першого етапу валютного стимулювання, що завершилося березні поточного року, витратила на покупку держоблігацій та іпотечних цінних паперів 1,7 трильйона доларів. Це допомогло знизити ставки з іпотечних кредитів до історично мінімального рівня, що сприяло стабілізації на ринку житлової нерухомості.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас