Влада Риги вирішила задобрити бобрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Риги вирішила задобрити бобрів

91
Влада Риги змирилася з присутністю бобрів у міському каналі. З тваринами, які обгризають дерева, ростуть на берегах, міська адміністрація спробує ужитися, повідомляє "Телеграф.lv". Дерева будуть обробляти захисними засобами, а самих бобрів підгодовуватимуть.
За словами начальника управління довкілля Аскольда Клявіньша, відповідні рішення були прийняті за підсумками конкурсу, оголошеного кілька місяців тому. Конкурс, нагадаємо, був присвячений способам відлякування бобрів. Авторам кращих пропозицій були обіцяні премії.
Хто конкретно оголошений переможцем, видання не уточнює. За рішенням конкурсної комісії, дерева, що ростуть на берегах каналу, оброблятимуться спеціальним хімічним засобом, що відлякує бобрів (крім того, дерева, можливо, будуть захищені також і звичайними загородами). Для того, щоб забезпечити тварин їжею, для них, як повідомляється, спеціально посадять кущі, крім того, їм привозитимуть деревний корм з лісу.
Всього в Ризі, за інформацією DELFI, налічується близько 180 бобрів. Влада намагалася боротися з тваринами, у зв'язку з тим, що ті підгризають дерева і пошкоджують палі берегового зміцнення. Деякі пропонували винищити тварин, але проти цього виступив мер міста Ніл Ушаков.
Представник Державної лісової служби Яніс Озоліньш, у свою чергу, заявляв, що треба почекати, поки у бобрів не почнеться боротьба за територію (тоді тварини, на його думку, самі почнуть вбивати одна одну).
Учасники конкурсу також пропонували провести певний "ритуал за участю священика" (для вигнання тварин з міста) або, як повідомляло видання Mixnews, запустити в канал якихось "природних ворогів бобрів" (щоб ці вороги їх винищили).
Глава управління довкілля за підсумками конкурсу відзначив, що вважає відстріл, ловлю і перевезення бобрів "безглуздим" заняттям. На його думку, на зміну вигнаним або убитим бобрам прийдуть інші, тож боротьба з тваринами обернеться марною витратою грошей.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас