Renault продала пакет акцій Volvo AB за 3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault продала пакет акцій Volvo AB за 3 млрд євро

Фондовий ринок
204
Другий за розмірами автовиробник у Франції Renault SA в середу продав пакет акцій класу "В" шведського виробника вантажівок Volvo AB, що представляє 14,9% капіталу і 3,8% голосів, групі інституційних інвесторів.
Як повідомляється в прес-релізі Renault, ціна продажу більше 302,9 млн акцій складала 93 шведських крони за кожну. В результаті компанія залучила 28,2 млрд крон (3,013 млрд євро).
"Успішне розміщення акцій Volvo класу "В" підтвердило упевненість інвесторів в майбутньому розвитку Volvo Group", - заявив головний виконавчий директор і голова ради директорів альянсу Renault-Nissan Карлос Гон.
За останні 12 місяців акції Volvo подорожчали на 56,5% і на 10% лише за останні три місяці.
Renault збереже пакет акцій класу "А", який представляє 6,8% капіталу Volvo і 17,5% голосів. Renault залишається найкрупнішим акціонером Volvo, друге місце займає компанія Industrivarden з пакетом акцій в 4% капіталу.
Renault не чекає змін у складі ради директорів Volvo в результаті операції. В даний час в Renault є два представники в раді директорів Volvo, у тому числі колишній головний виконавчий директор Renault Луі Галлуа, який очолює раду.
Доход, отриманий в результаті операції, буде використаний Renault для виконання завдання зниження обсягу боргових зобов'язань нижче рівня в 3 млрд євро з 5,9 млрд євро на кінець червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас