22 країни у світі переживають тривалу продовольчу кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

22 країни у світі переживають тривалу продовольчу кризу

Казна та Політика
497
Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) і Усесвітня продовольча програма (ВПП) виявили 22 країни світу, які переживають затяжну продовольчу кризу і вимагають особливої підтримки, говориться в опублікованій в середу спільній доповіді двох організацій.
Як виходить з опублікованої в середу в Римі доповіді, де розташовані штаб-квартири обох міжнародних структур, до чорного списку країн, які голодують, увійшли 17 держав Африки, а також Афганістан, Гаїті, Ірак, КНДР і Таджикистан.
Країнами, що знаходяться в стані затяжної кризи, ФАО і ВПП пропонують вважати ті держави, які заявляли про продовольчу кризу впродовж останніх восьми і більше років, отримують більше 10% міжнародної підтримки у вигляді гуманітарної допомоги, а також внесені до списку країн з продовольчим дефіцитом і низькими доходами.
Для всіх цих країн характерні продовольчі кризи, що постійно повторюються, і надзвичайно високий рівень голоду унаслідок стихійних лих, конфліктів і слабкості владних інститутів. В середньому кількість жителів цих держав, які потерпають від голоду і недоїдання, майже втричі перевищує аналогічний показник в інших країнах, що розвиваються.
Всього в країнах, що знаходяться в стані затяжної кризи, від голоду і недоїдання страждають близько 166 мільйонів осіб, що складає приблизно 20% що всіх голодуючих на Землі. Якщо ж виключити до списку таку великі країни як Китай і Індія, то ця кількість досягне вже однієї третини, наголошується в доповіді.
Висновки доповіді обговорюватимуться на засіданні Комітету із усесвітньої продовольчої безпеки, яке відбудеться в Римі з 11 по 16 жовтня.
У вересні ФАО оголосила, що число тих, що голодують, на планеті вперше за останніх 15 років знизилося з рекордного показника 2009 років на 98 мільйонів і складає 925 мільйонів осіб.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас