Зростання цін виробників у вересні сповільнилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін виробників у вересні сповільнилося

Казна та Політика
227
Ціни виробників промислової продукції в Україні у вересні 2010 року сповільнили зростання, збільшившись всього на 0,1% після підйому на 0,9% в серпні, повідомив Державний комітет статистики в четвер.
В цілому з початку року, за його даними, ціни в промисловості збільшилися на 15,2%.
В річному вимірі (по відношенню до аналогічного місяця минулого року) зростання цін виробників за підсумками вересня сповільнилося до 19,2% з 23,3% за підсумками серпня.
Як уточнює Держкомстат, сповільнення зростання цін виробників у вересні пов'язане із здешевленням електроенергії на 4,6%, що в цілому понизило тарифи у виробництві й розподілі електроенергії, газу і води на 4,1%.
Окрім того продукція видобувної промисловості у вересні зросла в ціні лише на 0,1%, тоді як в серпні - на 2,5%. При цьому у видобутку паливно-енергетичних корисних копалин ціни збільшилися на 0,3% (у тому числі нафти - на 3%), тоді як у видобутку інших корисних копалин вони знизилися на 0,1%.
В переробній промисловості продукція у вересні подорожчала на 1,3%, що більше від серпневого показника (0,7%). На 1,8-0,9% підвищилися ціни у виробництві коксу, металургійному виробництві і виробництві готових металевих виробів, целюлозно-паперовому виробництві, видавничій діяльності, виробництві шкіри і продуктів з неї.
Одночасно у виробництві продуктів нафтопереробки вартість продукції знизилася на 0,8%.
Як повідомляє Держкомстат, у виробництві харчових продуктів, напоїв продукція подорожчала на 3% (у серпні - на 2,3%), в т.ч. у виробництві молочних продуктів і морозива - на 8,4%, мукомельно-круп'яних продуктів - на 5,4%, макаронних виробів - на 4,6%, м'яса і м'ясних продуктів - на 3,6%, масла і тваринних жирів - на 3%, хліба - на 1,6%.
Як повідомлялося, зростання цін в промисловості в 2009 році сповільнилося до 14,3% в порівнянні з 23% роком раніше. Уряд прогнозував, що в поточному році ціни виробників зростуть на 14,4% і поки офіційно не міняв свій прогноз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас