ФРС може стати причиною обвалу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС може стати причиною обвалу долара

Валюта
3656
Міжнародний банківський союз (IIF) не відкидає можливості обвалу долара, якщо Федеральна резервна система США продовжуватиме свою політику на ослаблення курсу національної валюти, пише в середу німецька Frankfurter Allgemeine із посиланням на дослідження IIF про економічний стан в світі.
Економісти IIF вважають, що продовження подібної політики може призвести до нестабільності інших американських фінансових ринків і швидкої ревальвації валют країн, що розвиваються. Міжнародний банківський союз, розповідає автор статті Патрік Вельтер, занепокоєний тим, що політика зниження відсоткової ставки в США і деяких інших розвинених країнах може призвести до припливу капіталу в країни, що розвиваються, і до посилення світової економічної напруженості.
За декілька днів до початку щорічного засідання Міжнародного валютного фонду і Міжнародного банку реконструкції і розвитку банківський союз закликає до міжнародної координації в економічній політиці.
Вже зараз, йдеться далі в статті, спостерігається приплив капіталу в країни Латинської Америки і Південно-Східної Азії, який чинить тиск на тамтешні валюти. У відповідь центральні банки Латинської Америки здійснюють інтервенції на валютному ринку і не спішать підвищувати відсоткові ставки, йдеться в дослідженні IIF.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас