Скелети Динозаврів побили всі рекорди на аукціонних торгах у Парижі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скелети Динозаврів побили всі рекорди на аукціонних торгах у Парижі

230
Виставлені на продаж скелети динозаврів та інших доісторичних тварин викликали справжній ажіотаж на минулих торгах лондонського аукціонного будинку Sotheby's в Парижі.
На аукціон прийшли чотири тисячі любителів археології і природних наук. Так, останки самки аллозавра - хижого ящероподібного динозавра з Юрського періоду, що послужив прототипом для багатьох голлівудських блокбастерів, - пішли за 1,3 млн євро. Це абсолютний рекорд за останніх 15 років. Археологічний артефакт завдовжки більше 10 метрів був куплений європейським колекціонером, який побажав не розкривати свого імені.
Скелет менш небезпечного, але настільки ж небезпечного шерстистого носорога, родом із Сибіру, придбав французький колекціонер майже за 97 тисяч євро. Причому меценат вже заявив про свій намір передати безцінні з наукової точки зору останки у подарунок Палеонтологічному інституту в Парижі.
Водоплаваючий родич аллозавра, який має чотири ласти -плезіозавр, що став прототипом народного переказу про Лох-Несськоме чудовисько, - викликав величезний інтерес. Початкова вартість скелета оцінювалася в 120 тисяч євро. Проте у результаті колекціонери багато разів підвищили ставки в битві за плезіозавра, який був проданий за півмільйона євро.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас