Жириновський: Лукашенко блокує вступ Білорусі до складу Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жириновський: Лукашенко блокує вступ Білорусі до складу Росії

178
Заступник Голови Державної Думи, лідер ЛДПР Жириновський заявляє, що президент Білорусі Олександр Лукашенко блокує вступ Білорусі до складу Росії проти волі білорусів. Про це він заявив в Держдумі під час обговорення проекту заяви Держдуми про російсько-білоруські відносини.
"Євросоюз-2 не вийде, СРСР - розвалився. ЛДПР пропонує один варіант - вступайте до складу Російської Федерації, іншого не буде..Лукашенко не хоче, а жителі Білорусі - хочуть", - заявив він.
За його словами, ЛДПР "проти національно територіального ділення, і ми ніколи не погоджуватимемося, аби був варіант, коли були б якісь національні республіки".
"Жодна союзна держава ніколи не зможе бути утворена. Вступати областями - так. Буде Мінська, Вітебська, Гомелська, Гродненська, Брестська і Могильовська області", - заявив він. При цьому він додав, що "ми б видали указ і зробили б його (О.Лукашенка) головою Мінського федерального округу. Чим погана організація держави?".
Він переконаний, що росіяни і білоруси добре ставились би один до одного, і причина ускладнення одна - президентські вибори, на яких О.Лукашенко програє, але не хоче чесно піти.
Він зазначив, що О.Лукашенко хотів би купувати російський газ за внутрішніми цінами, але для цього і Білорусь має бути внутрішньою територією Росії.
При цьому В.Жириновський нагадав, що Білорусі вже була надана допомога на значні суми. "Чому ж ми повинні забирати гроші в Костроми, Вологди, в Сибіру, Уралу і віддавати О.Лукашенку, не дивлячись на його антиросійську позицію?" - сказав лідер ЛДПР.
В.Жириновський назвав риторику, характерну останнім часом для білоруського президента недопустимою. Він зазначив, що якби подібні заяви звучали на адресу європейських країн, реакція була б досить жорсткою.
"Ви забуваєте, що Москва зробила його (О.Лукашенка) президентом. Якби не було підтримки Москви, він би ніколи не став президентом", - сказав і додав: "Його розмови пояснюються тим, що він як був директором радгоспу, так і залишився. Там, на свинофермі так розмовляє - сільська праця робить людина грубою. Не можна бути президентом з такою освітою і такою попередньою роботою".
На його думку, Москва не підтримуватиме О.Лукашенка, а отже, він шукатиме підтримки в Заходу. Там можуть визнати вибори, аби Білорусь зайняла антиросійську позицію, вважає лідер ЛДПР.
Як повідомлялося, 1 жовтня Президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив низку жорстких заяв на адресу російського керівництва, розкритикував енергетичну політику Росії, а також рішення РФ про розвиток Чорноморського флоту в Криму.
3 жовтня Президент Росії Дмитро Медведєв у своєму відеоблозі заявив, що керівництво Білорусі прийняло антиросійську риторику.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас