Бразильський вуз виплатить студентці компенсацію за міні-спідницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразильський вуз виплатить студентці компенсацію за міні-спідницю

129
Cуд міста Сан-Пауло зобов'язав приватний університет Бандейранос виплатити компенсацію 20 тисяч доларів США студентці, раніше виключеній з навчального закладу за носіння дуже короткої сукні, повідомляє ВВС News.
Адвокати 21-річної Гейсі Арруда вже заявили, що добиватимуться перегляду судового рішення, з тим щоб збільшити суму компенсації. Спочатку їх клієнтка добивалася від університету відшкодування морального збитку на суму в 570 тисяч доларів.
В жовтні 2009 року Гейсі прийшла на заняття в такій короткій сукні, що інші студенти влаштували їй обструкцію. Знущання і кепкування з дівчини були записані на відеокамеру, і запис пізніше був викладений на сайт Youtube.com (пізніше ролик був видалений).
Адміністрація університету того ж дня розпорядилася відчислити Арруда з формулюванням "за волаючу неповагу до етичних норм, академічного порядку і моралі".
Проте втручання з боку громадськості і міністерства освіти Бразилії змусило декана університету скасувати рішення про відчислення дівчини. Але Гейсі Арруда відмовилася повертатися в навчальний заклад, бо той відмовився надати їй охорону, а також звинуватила адміністрацію в тому, що та не попереджала її про правила, що стосуються носіння одягу в стінах університету. Незабаром адвокати студентки подали на університет до суду.
Юристи університету Бандейранос стверджували, що причиною відрахування дівчини стала не коротка сукня, а її поведінка, ставлення до навчального процесу і надмірне бажання стати знаменитою, проте суд не послухав їх аргументи.
Бразильці не дотримуються суворих правил носіння одягу в повсякденному житті. Але в навчальних закладах країни, як і раніше, прийнятий формальний дрес-код.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас