Китай надає активну допомогу країнам, які розвиваються, у виконанні "Цілей розвитку тисячоліття" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай надає активну допомогу країнам, які розвиваються, у виконанні "Цілей розвитку тисячоліття"

244
У 2010 році настав ключовий етап виконання "Цілей розвитку тисячоліття", проте світова фінансова криза практично поставила під сумнів можливість досягнення країнами, що розвиваються, намічених цілей у встановлені терміни. У такій ситуації уряд Китаю вважає за необхідне підтримувати активну координацію з країнами, яким необхідна допомога, і забезпечити, аби реалізація всіх погоджених програм допомоги йшла за графіком.
Як стало відомо кореспонденту агентства Синьхуа, на сьогодні завершено будівництво 5 із 30 запланованих в рамках китайської частини програми показових центрів із запровадження сільськогосподарських технологій, в 2010 - 2011 рр. очікується здача в експлуатацію ще 12 подібних об'єктів. 680 китайських фахівців в аграрній сфері працювали або працюють в країнах, що розвиваються, надаючи їм необхідну допомогу. Китайська сторона також організувала у себе в країні курси навчання для більш ніж 1600 зарубіжних фахівців цього профілю.
В період з 2009 року Китай поставив 551 тис тонн зерна, а також надав продовольчу допомогу у розмірі 263 млн юанів (1 ам. дол - 6,7 юаня) тим азійським і африканським країнам, які відчувають брак продовольства. Одночасно ним внесено 6,5 млн дол США до фонду Продовольчої програми ООН і 20 млн - у проекти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, які реалізуються в рамках співпраці "Південь-Південь".
Також в 2009 - 2010 рр. студентам з країн, що розвиваються, надано більше 27 тис стипендій, в Китаї пройшли професійну підготовку 572 керівників і вчителів африканських шкіл. Що стосується медичної сфери, то з 9 країнами досягнута угода про відправлення туди китайських медпрацівників і ще з 21 країною ведуться відповідні переговори.
Китай також списав заборгованість із кредитів частині країн, встановив режим "нульових імпортних мит" для 41 найменш розвиненої країни.
Країнам, які розвиваються, Китай надає допомогу і у сфері екологічно чистої енергетики. До теперішнього часу вже побудовано 7 невеликих ГЕС за допомогою Китаю, інші подібні проекти вступлять в стадію будівництва в 2010 - 2012 рр.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас