Янукович провів телефонну розмову з Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович провів телефонну розмову з Меркель

345
Президент України Віктор Янукович провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Під час розмови були обговорені питання активізації двостороннього співробітництва, а також останні конституційні зміни в Україні, повідомляє прес-служба Адміністрації Президента України.
"Конституційний суд ухвалив рішення скасувати політреформу 2004 р., оскільки вона була прийнята з порушеннями норм Основного закону, а відтак - антиконституційно", - зазначив Президент України.
За його словами, порушення при ухваленні змін до Конституції у 2004 р. також визнала Венеціанська комісія. Відтак, Україна стала президентсько-парламентською державою. Рішення КСУ унеможливлює протистояння між центрами влади, підкреслив В.Янукович.
"Зараз для України важливо у спокійній обстановці повернутися у правове поле. Цей процес зараз відбувається у парламенті. Він проходить у демократичному руслі, з дотриманням принципу верховенства права, та не викликає гострих дискусій", - підкреслив Президент України.
Під час розмови глава держави зазначив, що вчора Всеукраїнські збори юристів висловилися на підтримку рішення Конституційного суду скасувати зміни до Основного закону від 2004 р.
Крім того, В.Янукович запросив Ангелу Меркель взяти участь у Міжнародній конференції, присвяченій 25-річчю Чорнобильської трагедії. "Ми хотіли б, що на цій конференції були присутні усі країни-донори, особливо Німеччина", - зазначив Президент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас