Партіям дозволили не звітувати про джерела доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партіям дозволили не звітувати про джерела доходів

Казна та Політика
358
Верховна Рада відмовилась визначити умовою для участі партій в місцевих і парламентських виборах надання партіями на своїх сайтах інформації про надходження і витрачання коштів.
За відповідний проект закону №5501 "Про внесення змін до деяких законів (відносно забезпечення прозорості ухвалення рішень і фінансової звітності партіями)" у першому читанні проголосувало 10 депутатів за мінімально необхідних 226.
Законопроектом пропонувалося зобов'язати партії не пізніше ніж через 2 місяці після своєї реєстрації зареєструвати свій сайт, на якому обов'язково розміщувати інформацію про статут, програму, персональний склад керівних органів і про громадян, які фінансують партії, а також їх декларації про доходи.
Крім цього, законопроектом пропонувалося внести зміни до закону "Про вибори народних депутатів " і встановити, що обов'язковою умовою участі партії у виборах є наявність сайту партії, який пройшов державну реєстрацію і містить інформацію в хронологічному порядку про надходження і витрачання коштів даної партії не менше ніж за останніх півроку з дня подачі заяви для реєстрації кандидата в депутати від цієї партії.
При цьому на сайті, згідно із законопроектом, партії зобов'язалися надавати інформацію про джерела надходжень фінансових ресурсів партії.
Таку саму обов'язкову умову пропонувалося ввести для участі партій і їх місцевих організацій на рівні місцевих виборів.
В записці пояснення законопроекту наголошувалося, що проект направлений на забезпечення прозорості фінансової діяльності партій і на ефективний контроль при створенні партії і висуненні партійних представників в органи влади.
Нагадаємо, 11 вересня стартувала кампанія із місцевих виборів.
Вибори пройдуть 31 жовтня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас