Deutsche Bank завершив збільшення капіталу на 10,2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank завершив збільшення капіталу на 10,2 млрд євро

167
Одна з найбільших європейських банківських груп Deutsche Bank AG (Німеччина) завершила процес залучення додаткового капіталу на 10,2 млрд євро шляхом додаткової. Всього було випущено 308,6 млн звичайних акцій компанії, повідомляє РБК. При цьому 99,31% прав на акції, випущені в рамках додаткової емісії, вже реалізовані, йдеться в опублікованих сьогодні матеріалах компанії. Таким чином, на даний момент вже реалізовані права на 306,51 млн нових акцій Deutsche Bank за ціною 33,0 євро за штуку. Як уточнюється, 2,13 млн звичайних акцій німецької банківської групи, що залишилися, будуть реалізовано на фондовому ринку.
За словами голови правління Deutsche Bank Йозефа Акерманна, успішне збільшення капіталу є демонстрацією довіри і надій на перспективи німецької банківської групи. "Ми виражаємо подяку нашим акціонерам за це і обіцяємо робити все, що в наших силах, для виконання покладених на нас очікувань", - відзначив Й.Акерманн.
Залучення капіталу проводилося, зокрема, для повного поглинання іншого німецького банку - Deutsche Postbank AG. На даний момент Deutsche Bank володіє менше 30% активів Postbank, проте у вересні ц.р. група оформила заявку на повне поглинання і підкріпила її заявами про проведення додаткової емісії. На покупку піде близько 7,7 млрд євро. Крім того, частина залученого капіталу також необхідна Deutsche Bank для відповідності новому банківському стандарту "Базель III", прийнятому 12 вересня 2010 р. Базельським комітетом з банківського нагляду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас