Південна Корея стала стратегічним партнером Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея стала стратегічним партнером Євросоюзу

205
Євросоюз включив Південну Корею до своїх стратегічних партнерів, повідомив в середу голова Європейської Ради Херман Ван Ромпей. "Ми підвищили рівень нашої співпраці до стратегічного", - сказав він журналістам в Брюсселі після закінчення двостороннього саміту в Брюсселі.
ЄС і Південна Корея підписали в середу угоду про вільну торгівлю. Остаточне підписання договору, котрий було укладено Брюсселем і Сеулом в середині жовтня 2009 року, стало можливим після того, як свої заперечення зняла у вересні Італія, що побоювалася за інтереси національної автомобільної промисловості. На думку Єврокомісії, угода, яка набуде чинності 1 липня 2011 року, - "найбільш амбітна" з укладених цією регіональною організацією торгових угод і перша з підписаних з азійською країною.
За угодою, всі тарифні і нетарифні обмеження в торгівлі між ЄС і Південною Кореєю відміняються, а європейським компаніям відкриваються нові ринкові можливості загальним об'ємом €19 мільярдів, зокрема у сфері послуг, промисловому і сільськогосподарському виробництві. Для європейських експортерів угода цінна тим, що воно відміняє експортні мита в розмірі €1,6 мільярда.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас