Словаччина готова підтримати модернізацію газо- та нафтопроводів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина готова підтримати модернізацію газо- та нафтопроводів в Україні

Енергетика
144
Словаччина готова підтримати будь-які проекти із модернізації газопроводів і нафтопроводів на території України, заявив президент Словацької республіки Іван Гашпарович.
"Ми говорили також про те, що Словацька республіка готова підтримати будь-які проекти із модернізації газопроводів і нафтопроводів та їх реалізації", - сказав він на спільній зустрічі із президентом України Віктором Януковичем в середу в Києві.
В свою чергу В.Янукович, відповідаючи на питання, що думає Україна про постачання газу до Словаччини, а також про проведення інших газопроводів, зазначив, що дане питання - це рівень, перш за все, експертів.
За словами українського президента, наявний досвід в цьому напрямі говорить про те, що перспектива модернізації ГТС і нефтетранспортної системи залишається важливою і необхідною з точки зору надійності роботи цих систем і підвищення рівня об'ємів прокачування газу і нафти.
"Така мета існує. І, безумовно, Словаччина є транзитною країною, вона є нашим партнером, з яким ми готові співпрацювати в цьому напрямі", - підкреслив В.Янукович.
Крім того, він повідомив, що під час двосторонніх переговорів українські і словацькі структури отримали доручення працювати над цим питанням.
В свою чергу І.Гашпарович додав, що членство України Євроенергетичному співтоваристві поліпшить співпрацю із Словаччиною в даній галузі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас