Точка зору: Безподаткове ввезення нафтопродуктів підриває економіку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Безподаткове ввезення нафтопродуктів підриває економіку України

398
Безподаткове ввезення нафтопродуктів підриває економіку України і руйнує легальний нафторинок, вважають в енергетичному комітеті українського представництва Американської торгівельної палати (American Chamber of Commerce in Ukraine, ACC).
"Вочевидь, що компанії, які сумлінно і справно вносять до бюджету платежі, не можуть конкурувати з постачаннями, що здійснюються без сплати податків на кордоні: ПДВ і акцизного збору. Таким чином, прозорий бізнес фактично витісняється з українського паливного ринку", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ACC.
На думку ACC, ситуація з імпортом нафтопродуктів без сплати податків має стати предметом уважного вивчення з боку органів державної влади.
Як повідомлялося, за оцінкою директора консалтингової групи "А-95" (Київ) Сергія Куюна, ринкова частка нафтопродуктів, що імпортуються до України, без сплати податків і зборів у вересні збільшилася до 30%.
Звільняючи компанію "Лівела", що імпортує нафтопродукти за такою схемою, від сплати всіх податків і зборів до 2014 року Автозаводський районний суд міста Кременчук (Полтавська обл.) спирався на закон, що втратив силу "Про іноземні інвестиції".
Податкова адміністрація намагається оскаржити рішення суду. На сьогодні, за позовом ДПАУ і митниць, відкрито касаційне провадження Вищим адміністративним судом.
Меморандум між Україною і МВФ від 16 липня 2010 року містить норму про досягнення країни у припиненні сумнівних схем.
ACC є однією з найбільш впливових громадських бізнес-асоціацій в Україні і налічує понад 425 компаній-членів в Україні, які представляють найбільш солідних прямих інвесторів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас