У Чечні за викрадання нареченої запроваджено штраф у 33 тис. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чечні за викрадання нареченої запроваджено штраф у 33 тис. дол

279
У Чеченській Республіці (РФ) вводяться безпрецедентні заходи проти викрадання наречених. Як повідомляє прес-служба голови уряду Чеченської Республіки, таку заяву зробив голова Духовного управління мусульман республіки Султан Мірзаєв під час зустрічі з кадіями і імамом населених пунктів Чечні, пише РБК. За словами муфтія, викрадення наречентх є актом насильства проти дівчини і образою для її сім'ї. С.Мірзаєв відзначив, що така практика суперечить чеченським традиціям і породжує конфлікти між сім'ями, що деколи призводить до багаторічної ворожнечі.
Він нагадав, що викрадання наречених засуджується Кораном і російськими законами, і навів низкуфактів крадіжок наречених, що закінчилися трагедією. Так, молоді люди, котрі торік викрали дівчину, побоюючись переслідування, мчали на великій швидкості і стали винуватцями ДТП: у результаті загинули чотири людини, у тому числі і викрадена дівчина.
"Відтепер відповідальність за викрадення нареченої понесе як винуватець злочину, так і релігійний діяч, під чиїм тиском батько викраденої дівчини дав згоду на її шлюб з викрадачем. При цьому останній зобов'язаний виплатити 1 млн руб. (близько 33 тис. дол.) батькам вкраденої ним дівчини. Імам або кадій, який, маючи свій авторитет, чинитиме психологічний тиск на батька дівчини, позбудеться своєї посади і, більш того, духовного звання", - заявив С.Мірзаєв.
За дорученням муфтія це рішення має бути доведене до відома мешканців міст і сіл Чеченської Республіки. У нараді взяли участь більше 300 кадіїв та імамів республіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас