УКБС: Депозити, розміщені на термін більше року, не треба оподатковувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС: Депозити, розміщені на термін більше року, не треба оподатковувати

Кредит&Депозит
880
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) пропонує не оподатковувати доходи фізичних осіб по банківських депозитах, розміщених на термін більше року.
Як повідомляється в прес-релізі УКБС, така пропозиція асоціації була озвучена під час громадських слухань проекту Податкового кодексу, що передбачає оподаткування відсотків по депозитах.
Як сказано в повідомленні, в цілому УКБС підтримує необхідність введення оподаткування депозитів. В той же час, асоціація вважає недопустимою норму проекту Податкового кодексу, яка зобов'язала банки подавати органам державної податкової служби персоніфіковані рахунки сум нарахованих відсотків і сплаченого податку по кожному клієнту - фізичній особі, оскільки така норма порушує конституційні права громадян щодо захисту персональної інформації.
Як повідомлялося, до реєстрації проекту Податкового кодексу в парламенті уряд України озвучував ідею введення оподаткування доходів від кожного депозиту в розмірі понад 200 тис. грн., яку передбачалося внести до проекту документа.
В зареєстрованому в парламенті проекті Податкового кодексу передбачено оподаткування суми доходів від депозитів, що перевищує в два рази мінімальну заробітну плату, встановлену на 1 січня звітного року, на рівні 5%. За цією ж ставкою обкладається дохід від цінних паперів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас