Ярославський проситься на вихід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський проситься на вихід

Казна та Політика
5591
На думку експертів, така поведінка Мінпраці може бути пов'язана з майбутньою додатковою емісією акцій Укрсиббанку, в якій не хоче брати участі колишній мажоритарій банку Олександр Ярославський.
Нам не вдалося отримати коментарі від сторін конфлікту: прес-служби банку і Мінпраці не відреагували на письмові запити. Проте джерело, близьке до керівництва Укрсиббанку, повідомило, що в даний момент банк відчуває складнощі з отриманням дозволу Мінпраці на продовження контрактів декількох іноземних менеджерів. Серед них були названі новий голова правління банку Філіпп Жуаньє і заступник голови Франсуа Беннароя, який займається роздрібним бізнесом. Співрозмовник відзначив, що складається забавна ситуація - у глави наглядової ради банку Жана Франсуа Варле теж закінчується контракт. І без згоди Мінпраці призначити нового главу НР банку французи не зможуть.
"В такій ситуації BNP Paribas буде змушений провести збори акціонерів, щоб призначити нового главу наглядової ради банку з тих людей, які мають право працювати в Україні. Підпис глави НР необхідний для затвердження проміжних етапів і результатів додаткової емісії акцій банку", - говорить експерт. Таким чином, за його словами, складнощі із затвердженням нерезидентів у Мінпраці можуть призвести до затримки проведення додаткової емісії акцій банку як мінімум на 45 днів (законодавчо встановлений термін для оголошення про проведення зборів акціонерів ). У реальності ж підписка на акції може затягнутися на два-три місяці, що може бути вигідним для міноритарного акціонера Укрсиббанку Олександра Ярославського.
Як писали "ЭИ", BNP Paribas і Олександр Ярославський розходяться в поглядах на необхідність збільшення капіталу банку. Ярославський значні ресурси вклав в девелоперські проекти і тому сьогодні не володіє достатньою кількістю коштів для поповнення капіталу банку. У свою чергу французькі акціонери, навпаки, педалюють підвищення капіталізації Укрсиббанку, хоча особливих вкладень банк сьогодні не вимагає.
Згідно з результатами другого етапу стрес-тестування, проведеного НБУ, УкрСибу потрібно докапіталізуватися на 59 млн. грн. В той же час збори акціонерів банку приймають рішення збільшити капітал на 2,2 млрд. грн.
Після чого, за відомостями, Ярославський починає вести переговори про продаж своїх акцій BNP Paribas і вихід зі складу акціонерів банку. Опосередковано це підтверджують і коментарі самого Ярославського, надані вчора агентству "Інтерфакс-Україна": "Я готовий брати участь в прибутковому проекті. У неприбутковому я не готовий брати участь".
Каменем спотикання стала ціна - з чуток, Олександр Ярославський хотів би вийти з бізнесу за ціною, яку французи колись платили за акції Укрсиббанку, а саме 3,5 капіталу. В той же час BNP Paribas готовий викупити частку Ярославського за номіналом - тобто за один капітал.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас