Небезпека загрожує глобальній фінансовій стабільності, вважають в МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небезпека загрожує глобальній фінансовій стабільності, вважають в МВФ

Валюта
1768
Директор з кредитно-грошового обігу Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) Хосе Віналс заявив, що ескалація турбулентності на валютному ринку викликає серйозне занепокоєння в даний час, оскільки створює загрозу для глобальної фінансової стабільності.
МВФ вже неодноразово звертався до урядів різних країн із закликом продовжувати зміцнення своїх банківських секторів. Основа світової фінансової системи продовжує залишатися "ахіллесовою п'ятою" в справі відновлення світової економіки.
Виступаючи на прес-конференції з питань глобальної фінансової стабільності ринку, Віналс відзначив, що динаміка валютного курсу має бути в тих напрямах, які відображають фундаментальні принципи ринкової економіки. Він закликав банки виробити захист від майбутніх сплесків волатильності шляхом нарощення капіталу і збільшення ліквідності резервів.
"Зміни обмінного курсу в середньостроковій перспективі мають бути відповідні до ринкових основ. Це має важливе значення для відновлення рівноваги в світовій економіці", - додав чиновник МВФ.
Недооціненість юаня в Китаї, втручання у валютні торги в Південній Кореї, Бразилії і Японії для протидії зміцненню національних валют збільшили напруженість в міжнародних розрахунках. Ці наболілі питання будуть основними під час міжнародних переговорів, які відбудуться у Вашингтоні в кінці тижня, під час щорічної наради МВФ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас