"Ъ": Депутатам зіпсували апетит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Депутатам зіпсували апетит

Казна та Політика
767
Вчора семеро представників київської обласної організації партії "Батьківщина" оголосили голодування. Як пояснив один з учасників акції, голова фракції БЮТ в Київській облраді Володимир Подрезов, причиною такого рішення стали дії територіальних виборчих комісій, які реєструють для участі в місцевих виборах списки, подані раніше виключеними з партії керівниками львівської та київської обласних організацій "Батьківщини".
Нагадаємо, 18 вересня Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною реєстрацію ЦВК представників партії "Батьківщина" в тервиборчкомах Київської і Львівської областей. Їх кандидатури були подані депутатом Київської облради Володимиром Майбоженком і народним депутатом Іваном Деньковичем, яких раніше позбавили постів голів київської і львівської обласних організацій "Батьківщини", а також виключили з партії. Згодом вони були відновлені в партії і в посадах в судовому порядку, проте на той час керівниками київської і львівської обласних організацій були призначені інші люди - Костянтин Бондаренко і Роман Ілик відповідно.
Вдень представники київської обласної організації "Батьківщини" прийшли під будівлю ЦВК, сфотографувалися там з пов'язками на головах з написом "голодування" і пішли в офіс. "Ми б і сьогодні почали голодувати біля стін ЦВК, просто не встигли купити все необхідне. Завтра о 8 ранку ми розіб'ємо в Центрвиборчкому наметове містечко і залишимося в ньому жити", - заявив Володимир Подрезов. За його словами, учасники акції поки не визначилися зі своїми діями в разі відмови виконувати їхні вимоги.
Протест вчора підтримали представники львівської обласної організації "Батьківщини". Голова фракції БЮТ у Львівській облраді Іван Стецькович і ще дев'ять депутатів прийшли до будівлі Львівської обласної держадміністрації, надівши на голови білі пов'язки з написом "голодую". "Зараз влада всіляко допомагає зареєструвати сурогат 'Батьківщини' - списки Івана Деньковича. А легітимні списки ігноруються тервиборчкомом", - заявив Стецькович.
Тим часом в Центрвиборчкомі дії членів "Батьківщини" називають саморекламою. "Звинувачуючи нас, вони демонструють власне неуцтво, оскільки ЦВК не має повноважень реєструвати списки на вибори в обласні ради. Все, що ми можемо зробити, - це реагувати на бездіяльність тервиборчкомів, але не втручатися в їхні дії. Якщо учасники акції чимось невдоволені, хай подають до суду, а не піднімають інформаційний шум", - заявив член ЦВК Михайло Охендовський.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас