Нью-Йорк - ділова столиця світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нью-Йорк - ділова столиця світу

86
Діловою столицею, де спостерігається найбільша ділова активність і правова взаємодія, найкраще налагоджений обмін інформацією і культурним досвідом, а також сконцентрований найбільший "людський капітал" (включає: інтелект, здоров'я, знання, якісна і продуктивна праця і якість життя) ось вже четвертий рік поспіль залишається Нью-Йорк. Такі дані рейтингу "глобальних міст" за останні два роки (2010 Global Cities Index), які склала консалтингова компанія А. T. Kearney і журнал Foreign Policy.
Американському місту трохи поступився Лондоном (2-е місце), де трохи гірше йдуть справи із бізнес-активністю і правовою базою, але він абсолютний лідер за "людським капіталом". Завдяки цьому столиця Великобританії змістила з другої позиції в минулому рейтингу за 2008 рік Токіо, де в цій сфері намітилися проблеми, однак японська столиця б'є рекорди за діловою активністю.
Суттєво втратила позиції ділової столиці Москва. Вона змістилася з 19-го місця на 25-е, пропустивши вперед Цюріх (24-е місце, був на 26-м), Буенос-Айрес (22-і, був на 33-м), Шанхай (21-і, було 20-е). Тут найбільша проблема з правовою базою і "людським капіталом"
Українська столиця не потрапила до рейтингу "глобальних міст", де виявилися 65 мегаполісів. Мабуть, в Києві ще не на достатньому рівні ділова активність, аби ми могли потягатися хоч би із аутсайдерами рейтингу - Чунцином (китайське місто центрального підпорядкування, 65-е місце) і Даккою (столиця Бангладеш, 64-е місце).
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас