Берлусконі обурив Ватикан анекдотом про євреїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі обурив Ватикан анекдотом про євреїв

535
На минулому тижні, зібравши гостей на святкуванні свого 74-го дня народження, він розповів анекдот про єврея, який брав з іншого єврея по три тисячі в день за те, що ховав його від Холокоста, повідомляє газета "Сегодня".
"І тепер єврей говорить: питання в тому, чи не повинні ми сказати йому, що Гітлер мертвий і війна завершилася", - так завершив політик свій жарт.
Офіційні друкарські органи Католицької церкви L'Osservatore Romano і Avvenire засудили гумор Берлусконі, визнавши його образою священної пам'яті шести мільйонів жертв Холокосту. Жарт Берлусконі ллє воду на млин одного з гірших антисемітських стереотипів, попереджає Амос Луцатто, колишній глава єврейської общини Італії.
Оприлюднені відеозаписи з цим висловом призвело до поширення серед публіки ще одного відеоматеріалу. На публічному заході прем'єр-міністр сміється над зовнішністю сивоволосої, з окулярами опозиціонерки Росі Бінді. Крім того, з його вуст чути лайку "Porco Dio", яку можна дослівно перевести як "свинський бог" і яка вважається однією з найцинічніших і найбільш непристойних виразів у італійців. Вона особливо образлива для віруючих.
За Берлусконі заступився один з його прибічників, парламентар Денис Вердіні. Він сказав, що лайки просто інколи вириваються, нічого не поробити. Сам Берлусконі заявив, що жартувати він дозволяв собі в неофіційній обстановці. Тому, запевняє прем'єр-міністр, його жарти не можна розглядати ні як образу, ні як гріх - вони призначалися лише для сміху.
"А що стосується звинувачень в поганому смаку і закликів до відповідальності - їх слід переадресувати всім тим, хто оприлюднює мої вислови", - додав він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас