Moody’s підвищило прогноз із суверенного рейтингу Туреччини до "позитивного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s підвищило прогноз із суверенного рейтингу Туреччини до "позитивного"

Казна та Політика
154
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило прогноз із суверенного рейтингу Туреччини "Ва2" до "позитивного" зі "стабільного" на тлі поліпшення ситуації в економіці країни і у фіскальній сфері, говориться в прес-релізі агентства.
Крім того, агентство підвищило прогноз із зростання економіки країни до 6,5% в поточному році і до 5% - в 2011-м.
"Економіка Туреччини показує несподівано добрі результати і вже вийшла на передкризовий рівень", - наводиться в прес-релізі коментар віце-президента, старшого аналітика і провідного аналітика Moody’s по Туреччині Сари Карлсон.
Агентство також зазначає, що показники дефіциту бюджету країни і рівня боргового навантаження покращали і перевершили показники, встановлені в середньостроковому плані розвитку економіки Туреччини на 2010-2012 роки.
В січні Moody’s підвищило суверенний рейтинг Туреччини на один рівень - до поточного рівня "Ва2".
За прогнозами уряду країни, зростання ВВП Туреччини складе 3,5% в поточному році, проте, судячи з останніх квартальних даних, економіка може показати зростання в два рази більше офіційних прогнозів.
За підсумками II кварталу ВВП Туреччини збільшився на 10,3%, перевершивши чекання аналітиків. I квартал турецька економіка завершила зростанням на 11,7%. В той же час за підсумками минулого року ВВП Туреччини впав на 4,7%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас