Китай не має наміру знижувати курс юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай не має наміру знижувати курс юаня

Валюта
330
Слідом за США Європа вирішила підсилити тиск на Китай в питанні курсу національної валюти. Учасники Євросоюзу і провідних країн саміту, який завершується в Брюсселі саміту, закликали Пекін не стримувати зростання національної валюти.
Поки Китай не готовий йти на поступки, не дивлячись на загороджувальні мита, якими погрожує США, зазначає у вівторок, 5 жовтня, агентство AFP.
Незговірливість китайського уряду пояснюється економічними інтересами країни - слабкий юань сприяє збільшенню експорту, оскільки товари китайського виробництва в США і Європі залишаються дешевими. В той же час, при слабкій національній валюті Китай не може дозволити собі великих обсягів імпорту. Все це, на думку європейських політиків, стримує зростання світової економіки.
Прем'єр-міністр Люксембурга, глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер в рамках саміту провів переговори з прем'єр-міністром КНР Вень Цзябао. "Курс китайської національної валюти знаходиться нижчим за його ринкову вартість", - підкреслив Юнкер. Окрім глави Єврогрупи, в зустрічі брали участь комісар ЄС по кредитно-грошовій політиці Оллі Рен і глава Європейського центробанку Жан-Клод Тріше.
Невирішене питання відносно курсу юаня може негативно позначитися на майбутній зустрічі Китай - Євросоюз, зазначає Reuters.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас