Лукашенко заявляє про можливість участі Білорусі у будівництві балтійського нафтопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко заявляє про можливість участі Білорусі у будівництві балтійського нафтопроводу

Енергетика
184
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про можливість участі Білорусі у будівництві балтійського нафтопроводу для транспортування нафти з країн Латинської Америки. Про це О.Лукашенко заявив на прес-конференції для російських журналістів, стенограма якої розміщена на офіційному сайті Президента Білорусі.
"В цьому році ми 4-5 млн. найякіснішої венесуельської нафти отримаємо. Ефективність її переробки на 30-40 відсотків, як мені фахівці сказали, краще за ту, що ми купуємо в Росії. Ми її привозимо сюди. Завтра ми побудуємо трубу з Балтики. Вже з портами проект опрацювали. Ви знаєте, що ми прокачали вже нафту через Україну, Естонію, Литву. Зараз ось Рига. Ми вже спробували реально, що це варте", - сказав О.Лукашенко.
Президент Білорусі також повідомив, що в даний час продовжуються переговори з Україною про переведення нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсний режим для прокачування венесуельської нафти.
"Ми сьогодні ведемо переговори про роботу в аверсному режимі нафтопроводу Одеса-Броди для прокачування венесуельської нафти. Він порожній. Але з російського боку йде повне блокування. Блокували, але самі заповнити не можуть. Але Президент України сказав: чому? Ніж порожня, краще прокачувати будемо венесуельську нафту. Ми знайдемо вихід. Вагонами зараз возимо. І возитимемо, але навколішки не станемо", - підкреслив О.Лукашенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас