Опитування: У цьому році в Україні більше половини водіїв давали хабар інспектору ДАІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: У цьому році в Україні більше половини водіїв давали хабар інспектору ДАІ

Кримінал
506
В результаті телефонного опитування, проведеного AUTO.ria.ua серед українських автомобілістів, з'ясувалося, що 80% водіїв цього року вже зупиняли для оформлення протоколу порушення ПДД. З них 53% заявили, що хоч би раз давали інспекторові хабар.
Третина респондентів, яких зупиняли представники ДАІ, заявили, що інспектор відмовлявся брати хабар. Переважна більшість водіїв - 82,5%, визнали, що причини, з яких вони були зупинені ДАІ, були абсолютно правомірні.
Під час опитування стало відомо, що розмір хабара варіюється від 50 грн. за невелике і до 400 грн. за серйозніше порушення правил. У таких містах як Одеса або Київ, мінімальний "тариф" складає 100 грн. за порушення.
Виходячи з інформації про розмір мінімального хабара, а також кількість активних автомобілів в Україні (за даними Bosh Service - 4,5 млн автомобілів) представники ДАІ з початку року могли б отримати більше 95 млн гривень хабарів від українських автомобілістів.
Опитування показало, що найменша кількість хабарів була зафіксована у Східній Україні (Донецька і Харківська області). Це пов'язано як з меншою кількістю зупинених ДАІ автомобілістів (всього 56%), так і з принциповою позицією самих водіїв.
В ході дослідження в телефонному режимі було опитано 600 осіб із шести найбільших обласних центрів України.
Раніше повідомлялося, що громадська організація "Дорожній контроль" подала позов на Міністерство внутрішніх справ, в якому просить суд визнати незаконною інструкцію №111, яка дозволяє співробітникам ДАІ зупиняти транспортні засоби "просто так".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас