Росія і Китай продовжать нарощувати золоті запаси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Китай продовжать нарощувати золоті запаси

Казна та Політика
378
Центробанки Росії і Китаю, ймовірно, продовжать нарощувати золоті запаси, щоб збалансувати свої міжнародні резерви. Таку думку висловив один з керівників Всесвітньої ради по золоту (WGC) Джордж Міллінг-Стенлі.
"Інтерес Центробанків до золота різко виріс після початку світової фінансової кризи. Одночасно зі збільшенням доларових активів азіатські Центробанки продовжать нарощувати золоті запаси. Вони використовують свої доходи в доларах для покупки золота", - підкреслив він.
На думку Д.Міллінг-Стенлі, у вересні Китай, що має найбільші у світі валютні резерви, тримав 1,5% своїх запасів саме в золоті, а в Росії цей показник становив у минулому місяці 5,7%.
Коментуючи недавнє зростання світових цін на золото вище за позначку 1300 дол./унція, представник WGC зазначив, що побоювання щодо "бульбашки" на ринку золота безпідставні, оскільки ціни зростають поступово і помірними темпами з початку 2001 р.
При цьому експерт вважає мінімально можливим рівнем цін відмітку 1 тис. дол./унція, адже такою є собівартість видобутку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас