У Івано-Франківську заборонили продаж алкоголю вночі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Івано-Франківську заборонили продаж алкоголю вночі

Казна та Політика
96
Івано-Франківська міська рада заборонила продаж пива, слабкоалкогольних і алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста з 22.00 до 8.00.
У вівторок за підтримку відповідного рішення проголосували 36 депутатів, проти - два, утримався - один. Ухвалення рішення обумовлене тим, що значна частина підприємств торгівлі, що продають алкогольні напої на роздріб, знаходяться в житлових будинках, що створює незручності жителям. Крім того, численні випадки зловживання алкогольними напоями молоддю в нічний час.
Рішення міськради набуде чинності за два тижні після його публікації в муніципальній газеті "Західний кур'єр", тобто з 21 жовтня цього року.
Як пояснив начальник управління торгівлі міськвиконкому Ігор Витріховський, за порушення торгівлі алкоголем вночі магазини штрафуватимуть. Він також уточнив, що заборона на торгівлю алкоголем в нічний час не стосується закладів громадського харчування.
Депутати також вирішили розробити і затвердити на одній з наступних сесій міськради комплексну програму із попередження зловживання алкогольними і слабкоалкогольними напоями. Нині в Івано-Франківську роздрібну торгівлю алкогольними напоями здійснюють 635 закладів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас