Азаров: Для оновлення економіки України знадобиться 1 трлн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Для оновлення економіки України знадобиться 1 трлн дол

Казна та Політика
1172
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що для оновлення економіки України необхідно впродовж 10 років залучити 1 трлн дол. Про це він заявив під час робочого ланчу за участю спікера естонського парламенту Ене Ергма в рамках офіційного візиту до Естонської Республіки, повідомляє прес-служба уряду України.
М.Азаров також зазначив, що в Україні створюється найпривабливіший інвестиційний клімат в Європі і запросив естонський бізнес інвестувати в країну. Зокрема, перспективними галузями для співпраці, за словами прем'єр-міністра України, є енергетична, транспортна галузь, сфера високих технологій та інформатизація.
Зазначимо, 29 вересня ц.р. Кабмін схвалив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку інвестиційної діяльності на 2011-2015 рр.
Як передбачено концепцією, метою програми є створення умов для активізації інвестиційної діяльності, спрямованої на модернізацію реального сектора економіки і забезпечення стійкого економічного розвитку.
Проблему передбачається вирішити шляхом створення умов для переходу до інвестиційно-інноваційної моделі розвитку економіки, стимулювання залучення приватних інвестицій, удосконалення законодавства, що регулює інвестиційну діяльність, зняття перешкод в інвестуванні; перебудови системи державного інвестування; розвитку інвестиційного ринку і інвестиційної інфраструктури.
Нагадаємо, 19 березня ц.р. Азаров заявив, що на модернізацію економіки України необхідно 70 млрд дол. на рік протягом 10 років.
"Якщо ми це зможемо забезпечити, то зможемо вийти на розвиток економіки", - сказав прем'єр-міністр України. Він також зазначив, що конкуренція в світі сильно загострилася і боротьба ведеться за переділ ринків.
Прем'єр також зазначив, що в Україні створені сприятливі умови для проведення реформ, існує єдність Президента, Кабміну, більшості парламенту.
Раніше заступник директора державного Центру сприяння іноземному інвестуванню InvestUkraine Максим Іванов заявив, що надходження прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в економіку України цього року може досягти 5-6 млрд дол. Він зазначив, що цей прогноз ґрунтується на показниках січня ц.р., а також припливу ПІІ торік. "Попередні дані із ПІІ за минулий рік - 4,4 млрд дол.", - повідомив Іванов на початку березня ц.р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас