Топ-країнам світу запропонували спосіб уникнути "валютної війни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-країнам світу запропонували спосіб уникнути "валютної війни"

Валюта
1519
Найбільші держави світу повинні підписати валютний договір для того, щоб збалансувати глобальну економіку. Таку ідею запропонував Чарльз Даллара, глава Інституту міжнародних фінансів, до якого входить близько 420 найбільших банків світу, повідомляє The Financial Times.
Нагадаємо, на минулому тижні міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега попередив про можливий початок "валютної війни" між найбільшими економіками. Під нею він мав на увазі прагнення кожної конкретної країни знизити курс своєї валюти до мінімуму.
Зараз Японія, Південна Корея, Бразилія, Швейцарія і кілька інших держав роблять всі зусилля для підтримки низького курсу своїх грошових одиниць. У свою чергу, США і Євросоюз чинять тиск на Китай з вимогою підвищити курс юаня - дуже занижений, на їх думку.
Даллара, який в середині 80-х років був представником США на переговорах з Японією про підвищення курсу єни, також розкритикував Сполучені Штати за відсутність переговорів з іншими країнами про реформу фінансової системи країни. За його словами, поточні тенденції в світовій валютній політиці ведуть до посилення ізоляціонізму і ризикують дестабілізувати всю світову фінансову систему.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас