Тігіпко: Проблем із транзитом газу взимку через Україну не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Проблем із транзитом газу взимку через Україну не буде

Енергетика
114
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко виключає виникнення проблем із транзитом російського газу взимку через територію України.
Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав в Москві під час інвестиційного форуму ВТБ Капітал "Росия зовет!".
"Маючи десятирічний контракт, ми абсолютно спокійно дивимося в перспективу. У грудні у нас не буде проблем, і європейці можуть бути спокійні відносно транзиту російського газу територією України", - сказав Тігіпко.
На його думку, Україна та РФ підписали дуже вдалі угоди в Харкові, які дозволили знизити ціну на газ на 100 дол. за 1 тис. куб. м. Він підкреслив, що це була "критична позиція" для населення і промисловості.
Він також зазначив, що Україна і Росія зняли проблемні питання в двосторонніх відносинах. "За останній час ми зняли повністю проблеми з Росією. Я думаю, що це були, перш за все, проблеми на особовому рівні. Сьогодні таких проблем немає", - сказав Тігіпко.
За його словам,и Україна йде на цілу низку інвестиційних проектів із Росією.
"Я можу сказати відверто - російська сторона дає набагато цікавіші умови, ніж західні партнери. Я розумію певну настороженість ринків, але, проте, ми сьогодні розглядаємо всі пропозиції на конкурентній основі", - сказав він.
Тігіпко підкреслив, що в даному випадку немає якихось пріоритетів: "той, хто енергійніший, хто дає кращі умови, претендуватиме на певні переваги".
В теж час, він констатував, що основний зовнішньополітичний вектор України - це Євросоюз.
За його словами, зараз йде активна робота над угодою про асоціацію з ЄС, яка включає зону вільної торгівлі з ЄС.
Він зазначив, що в цьому напрямі зроблений певний прорив, оскільки Україна прийняла близько 15 рішень, яких чекав ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас